Polona Požgan

Knjiga Govori in inspiriraj

V tej knjigi boste usvojili zakonitosti dobrega govora in spoznali, da se prepričljiv, učinkovit govornik skriva prav v vsakem izmed nas. Knjiga obsega:
  • Zlata pravila komunikacije
  • Kako odpraviti tremo in zmanjšati stres
  • Kako pripraviti dober in samozavesten govor

O knjigi

Nikoli več ne boste o komunikaciji in tem, kako (ne)nadarjeni ste zanjo, razmišljali, kot ste do zdaj.
V tej knjigi boste usvojili zakonitosti dobrega govora in spoznali, da se prepričljiv, učinkovit govornik skriva prav v vsakem izmed nas. Izvedeli boste:
  • kako poskrbimo, da naše sporočilo ne bo šlo pri enem ušesu noter in pri drugem ven,
  • kaj so osnove ustrezne neverbalne komunikacije,
  • kako zmanjšamo tremo in strah pred govorjenjem oziroma javnim nastopanjem,
  • kako postanemo samozavestni govorniki v vseh življenjskih situacijah, poslovnih in zasebnih.
 
Obljubim, da boste s pomočjo knjige in morda tudi obiska tečaja Govori & Inspiriraj (ponovno) našli svoj glas.
 
Polona

Predogled

V komunikaciji moramo ostati zvesti sebi

Vesela in hvaležna sem, da sem  v svet pospremila svojo knjigo z naslovom Govori in inspiriraj. Knjiga je rezultat mojih uspešnih in razprodanih predavanj o komunikaciji, ki jo vodimo sami s sabo, in o tisti, ki jo vodimo z drugimi. Moja knjiga o veščinah komunikacije je namenjena vsem tistim, ki si želijo komunicirati bolj avtentično, bolj pogumno in bolj suvereno. Vsak ima namreč fizični glas, nima pa vsak glasu, ki se sliši.
 
V knjigi sta dve glavni poanti: prva je, da javni nastop niso oder, odrske luči in mikrofoni. Pomembno se mi zdi izpostaviti, da javno komuniciramo vsak dan, vsakič, ko nas na podlagi naše komunikacije nekdo ocenjuje. In drugič, da ni pomembno samo to, kako komuniciramo z drugimi, temveč je še bolj pomembno, kako komuniciramo sami s sabo. Ta komunikacija je namreč osnova in podlaga za vso ostalo komunikacijo.
Številni ljudje se soočajo s tremo pred javnim nastopom, zato sem del knjige posvetila tudi tej temi. Menim sicer, da se treme ne da v celoti odpraviti in da za to ni nobene potrebe, saj je prav, da ob javnem nastopu čutimo vsaj malo pozitivnega adrenalina, saj nas ta velikokrat dela še boljše, še bolj osredotočene. Tremo pa se da zmanjšati na tako raven, da je obvladljiva in da ni moteča.
 
Ni pomembno samo, da nekaj povemo, temveč tudi, kako to povemo. Pomembna je tudi energija za besedami. Velikokrat slišim stavek: »Stokrat sem ti povedala …«, v tem primeru je že jasno, da energija, s katero smo nekaj povedali, ni prava. Po drugi strani pa želim poudariti, da imamo vsi mi pravico, da se naš glas sliši in da je slišan.

Zame je smisel življenja prav osebna rast in spoznavanje samega sebe, podlaga za oboje pa je seveda komunikacija,  s tem pa je krog sklenjen. Vesela, da mi je v  teh zapletenih časih, ki smo jih preživljali kot družba, uspelo napisati knjigo, ki jo z veseljem pošiljam v svet. 
 
Polona.