Če si želite svojim zaposlenim dejansko privoščiti nepozabno izkušnjo, o kateri bodo govorili še dolgo časa in jim bo dejansko koristila tako v službi kot doma, ste na pravem mestu.

Po skoraj 20-ih letih dela z ljudmi namreč lahko trdim, da iz izkušenj vem, da ljudje najbolj cenijo:

1. uporabno informacijo in
2. sprostitev ter smeh.

Ne samo cenijo, prepričana sem, da si to zaslužijo, sploh v prazničnem času in ob koncu leta.

Zato sem pripravila posebno, omejeno izdajo krajših in humornih predavanj, ki poslušalcem:

In ne, to niso navadna in suhoparna službena predavanja o komunikaciji – so skoraj predstave, prepojene z obilo humorja, “stand-up” vložki in hudomušnimi zgodbami, s katerimi se lahko vsak poistoveti.

Skratka, gre za eno sproščeno uro, med katero se ekipa poveže (tudi preko smeha in ponazorjenih skupnih značilnosti) ter bolj lahkotno in pogumno vstopi v naslednje leto…

“Ne morem se odločiti ali je bila to najbolj smešna monokomedija v mojem življenju z nadnaravno karizmatično glavno igralko ali navdihujoče strokovno predavanje z neštetimi življenjskimi nauki v katerih smo se našli prav vsi.

Malce so me od smeha bolele trebušne mišice, ampak je bilo vredno in nepozabno. Toplo priporočam!”
Urška Raščan
svetovalna delavka, Vrtec Beltinci
“Predavanje je bilo doživeto, polno resnice in hkrati humorja. Opomnilo nas je na sicer že znane načine poslovne komunikacije, a nas je med seboj še bolj komunikacijsko povezalo. Toplo priporočamo.”
Ekipa Ekosen
Ekosen d.o.o.
“Jokali smo vsi. Tisti bolj občutljivi celo večkrat. Od smeha (res je ‘pasalo’) in ob žalostnih opomnikih, kam lahko pripelje neprijazna komunikacija.
Kljub opozorilu, da moramo prijaznost, srečo in veselje do dela vzeti skrajno resno, je predavanje potekalo v zelo sproščenem vzdušju, ki je na trenutke že spominjalo na večer stand-upa.
Še vedno so med nami ljudje, ki so prepričani, da se prijazen enostavno rodiš, ali pa se ne.”
Nataša Jeza Kotnik
vodja marketinga. TA Sonček
“Polona Požgan je vsekakor ena tistih predavateljic, ki pritegne pozornost poslušalcev, ko teorijo prenese v življenjske primere, s katerimi se lahko poistoveti prav vsak. Na odru je čutiti njeno strast in srčnost, ki se odraža v vsaki njeni besedi in gibu. Stoječe ovacije udeležencev so vsekakor najbolj iskreno priporočilo predavatelja. Polone bomo vedno veseli na naših odrih.”
Polona Koštoma
Planet GV d.o.o.
“Polona nam je na prijeten, sproščen in zabaven način “odpirala oči” in pomagala do uvida v nekatera naša napačna ravnanja in reakcije v različnih življenjskih situacijah, hkrati pa nam ponudila rešitve v obliki ustreznejših odzivov. Vse s ciljem prijaznejšega in s tem prijetnejšega sodelovanja ter sobivanja tako v službi, kot v zasebnem življenju.”
Robert Potočnik
direktor, Trubarjev dom upokojencev
“Kako malo je včasih potrebno, da nas nekdo le prijazno spomni na stvari, ki so nam običajno vsem že popolnoma jasne. In to je gospe Poloni, na predavanju »Prijazno je biti prijazen« več kot odlično uspelo. S svojo karizmo, sproščenostjo, energičnostjo in s kančkom humorja nas je popolnoma prevzela. Iz predavanja smo odšli navdahnjeni in hvaležni, da imamo možnost delovati v ekipi, ki spodbuja in krepi dobre medsebojne odnose, kajti to nas dela še boljše.”
Tjaša Tušek
Prima Filtertehnika d.o.o.

Za lepši vsakdan na delovnem mestu v 2024 vam za vaš službeni zaključek leta predlagam dve predavanji:

Prijazno je biti prijazen: Predavanje komunikacije za ustvarjanje dobrih medosebnih odnosov

Skozi to predavanje želim ljudi spomniti, da so vredni, videni in slišani, da je vredno živeti in delati s strastjo, biti prijazen, se večkrat nasmejati.

Med predavanjem bodo vaši zaposleni odkrili:

 • Kaj narediti, ko vstanemo na levo nogo?
 • Kako narediti (svoj) svet bolj prijazen?
 • Katero vprašanje bi morali sebi in drugim zastavljati pogosteje?
 • Kako nas vidijo drugi in zakaj se do nas obnašajo tako, kot se?
 • Zakaj je naše počutje bistvenega pomena za komunikacijo?
 • Kakšna so prepričanja Slovencev in kako jih preseči?
 • Kako s komunikacijo vplivamo na sočloveka in iz česa so zgrajeni odnosi?

Predavanje je naravnano motivacijsko, vsebuje konkretne nasvete za boljšo komunikacijo s sabo in z drugimi.

Izvedeno pa je na sproščen in duhovit način, v določenih delih z elementi stand-up komedije, saj si ljudje vsebine zapomnimo lažje in bolje, če so te prenesene v dobrem in pozitivnem vzdušju.

Resno je Stresno: Predavanje o reševanju stresa s humorjem

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je stres ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. stoletja.

Že vsaka tretja oseba naj bi stalno imela simptome stresa. Ocenjujejo, da so bolezni, ki so povezane s stresom, vzrok za 70-90 odstotkov vseh obiskov pri zdravniku.

Izredno presenetljivo je, da je zaenkrat tako malo priporočil po uporabi humorja za zmanjševanje stresa, saj je dokazano, da je humor “najbolj naravna in najbolj poceni metoda za zmanjševanje stresa, anksioznosti in napetosti, hkrati pa izboljšuje posameznikovo fizično in psihično zdravje”.

Zato bodo med tem predavanjem vaši zaposleni:

 • ozavestili, da je njihova slaba volja morda posledica stresa, ki ga doživljajo,
 • spoznali, katera orodja za zmanjševanje stresa so jim ves čas na voljo,
 • ozavestili, da stres najbrž vpliva na vse njihove odnose – doma in v službi,
 • spoznali, na kakšen način lahko komunicirajo, da izboljšajo odnose,
 • ugotovili, da skrb zase ni egoizem, temveč odgovornost,
 • dobili konkretna navodila, kako poskrbeti zase, da lahko posledično skrbijo tudi za druge,
 • se naučili prepoznavati svoje misli in ozavestili vpliv, ki ga imajo njihove besede.

Na predavanju se bodo seveda nasmejali in sprostili, kar je nujno in potrebno za zmanjševanje stresa.

Omejena izdaja predavanj “Prijazno je biti prijazen” ter “Resno je stresno” je sedaj na voljo v posebni novoletni ponudbi:

Obe predavanji sta v originalni izvedbi daljši, a je omejena izdaja prilagojena za poslovne zabave ob koncu leta, zato sta ti dve verziji nekoliko krajši in bolj humorno naravnani.

Lahko izberete dolžino predavanja, na voljo pa imate 45 ali 60 minutno opcijo.

Cena predavanja je 800 EUR + DDV + potni stroški.

Izpolnite spodnji obrazec in v nekaj urah vam bomo posredovali dodatne informacije ter se dogovorili glede vseh naslednjih korakov:

Preberite še nekaj vtisov iz preteklih predavanj:

Življenje nas predstavlja pred take in drugačne preizkušnje. Na nas je, ali bomo jamrali in se postavljali v vlogo žrtve, ali pa si bomo postavili vprašanje, kako naprej in napeli vse moči, da vztrajamo in pridemo do stanja, ko smo sami s seboj zadovoljni. Pri premagovanju ovir in vztrajanju, sem srečala Polono. Takoj mi je bila všeč njena energija. V programu rEvolucija ženske sem zase dobila ogromno potrditev in novih moči. Ker pa vodim tim 150 zaposlenih, sem želela, da Polono srečajo tudi moje sodelavke in sodelavci in tako se je tudi zgodilo. Poslušali smo njeno predavanje Prijazno je biti prijazen. Po vsem tem lahko rečem le to, da sem izjemno hvaležna, da sem srečala Polono, ki je izjemna ženska z neverjetno energijo in prezenco, ki ju črpa iz velikega obsega znanja podprtega z osebnimi izkušnjami. Težko je vse opisati z besedami, zato toplo priporočam, saj Polono enostavno moraš slišati!
Violeta Potočnik Krajnc
direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje
Predavanje Polone Požgan »Prijazno je biti prijazen« je bilo točno takšno predavanje, kot smo ga pričakovali in še veliko več. V času, ko so pritiski na posameznika tako veliki, ko so odnosi v družbi tako načeti, ko se porajajo dvomi in pomisleki v to kar dejansko smo, nam je prijeten večer, v družbi tople osebe, s pravim komunikacijskimi pristopi in pozitivno energijo pričaral nepozabno doživetje. Strokovni delavci velenjskih osnovnih šol, CVIU, šoštanjske šole in glasbene šole smo neznansko uživali v predavanju. Zatorej naj rečem le še – iskrena hvala za polno mero pozitivizma!
Sebastjan Kukovec
Ravnatelj, OŠ Mihe Pintarja Toleda
Pri organizaciji velikih kongresov in dogodkov je poleg strokovnosti predavatelja, nadvse pomembna tudi energija, ki jo prinese na oder. Polona Požgan je vsekakor ena tistih predavateljic, ki pritegne pozornost poslušalcev, ko teorijo prenese v življenjske primere, s katerimi se lahko poistoveti prav vsak. Na odru je čutiti njeno strast in srčnost, ki se odraža v vsaki njeni besedi in gibu. Stoječe ovacije udeležencev so vsekakor najbolj iskreno priporočilo predavatelja. Polone bomo vedno veseli na naših odrih.
Polona Koštomaj
Planet GV d.o.o.
Polona nam je na prijeten, sproščen in zabaven način “odpirala oči” in pomagala do uvida v nekatera naša napačna ravnanja in reakcije v različnih življenjskih situacijah, hkrati pa nam ponudila rešitve v obliki ustreznejših odzivov. Vse s ciljem prijaznejšega in s tem prijetnejšega sodelovanja ter sobivanja tako v službi, kot v zasebnem življenju.
Robert Potočnik
direktor, Trubarjev dom upokojencev
Pozdravljen, Naši sindikalni zaupniki, ki so bili prisotni na seminarju SZSVS, kjer je predavala Polona, so nad predavanjem bili resnično zelo zelo zelo navdušeni. Če se sliši, da pretiravam, se narobe sliši, ker je z zapisano besedo težko opisati pozitivne odzive, ki smo jih na sindikatu prejeli. Dobila sem celo informacijo, da so nekateri sindikalni zaupniki to predavanje priporočili direktorjem v njihovih zavodih, ker je tako odlično, da bo sigurno pripomoglo k boljši delovni klimi v zavodih. Še enkrat najlepša hvala za sodelovanje. Z lepimi pozdravi,
Polona Tanšek Aškerc
generalna sekretarka
Gospa Polona Požgan je izvedla delavnico Prijazno je biti prijazen za zasavske podjetnice. Vse udeleženke (ampak res vse) smo bile enostavno navdušene. Najboljše stvari na svetu so preproste in tudi na delavnici so bila nova znanja podana na preprost, a izredno zanimiv način. Vse slišano in videno pa ostane »pri roki« za nadaljnjo vsakdanjo rabo prav zaradi iskrivega in na trenutke humornega podajanja znanja, spoznanj in izkušenj predavateljice. Priporočam vsem (ampak res vsem).
Saša Pegan
svetovalka, OOZ Zagorje ob Savi
Za kraj dogodka smo si izbrali gledališče in res smo bili priča odlični gledališki predstavi v izvedbi Polone Požgan. Pomembne teme nam je predstavila duhovito in zabavno, celotno predavanje je popestrila s konkretnimi primeri, ki jih je začinila z izvirno igro in zdravim humorjem. Vsi prisotni smo neizmerno uživali, kar je dokazovalo sproščeno vzdušje in spontan smeh od začetka do konca predavanja. Verjamem, da se je vsakemu izmed nas vtisnila v spomin vsaj ena Polonina misel, ki jo bomo uporabili za boljšo in prijaznejšo komunikacijo s seboj in z drugimi. Hvala za koristno in prijetno druženje.
Orjana Zigmund
Vrtec Semedela
Polona ni prva, od katere sem slišala osnovni nasvet javnega nastopanja: "Bodi, kar si". Je pa prva, ki sem jo videla to popolnoma prikazati. Naravna, z narečnim besednjakom, z zgodbami iz osebnega življenja. In taka v nekaj kratkih uricah predavanja pusti pečat:.. Morda kanček vesti, da se je spomniš, ko naslednjič spet pohupaš vozniku pred sabo ali sodelavca zjutraj ne sprejmeš z nasmehom. Tudi dolgočasne računovodske kategorije se da razložiti z nasmehom, tudi informacija o višini davčne obveznosti se sliši drugače, če je podana s prijaznim tonom... Res je, prijazno je biti prijazen - do sebe in drugih. In biti moraš, kar si. Saj kaj drugega itak ne moremo biti. Tako preproste misli, da je kar smešno, da potrebujemo seminar, da nam jih nekdo pove... Pa ga vendar potrebujemo. In to ne samo enkrat. Vsekakor priporočam.
Marija Tomc Bunc
Biro Bonus, Računovodsko podjetje
Spoštovana gospa Polona, v življenju so dnevi in so dnevi, ki so nekaj posebnega. Po vaši zaslugi, gospa Polona, je to bil eden izmed teh dni. Pričarali ste nam nasmehe na obraz in toplino v srce ob spoznanju, kako malo je potrebno, da smo prijazni in so drugi prijazni z nami. In to je osnova dobre komunikacije – nasmeh in pozitivna energija. To, kar daješ, dobiš tudi nazaj, in ja, zares velja »Prijazno je biti prijazen!« Spoštovana gospa Polona, hvala vam za nova spoznanja in tudi za tista, ki jih imamo v sebi, a prevečkrat pozabimo na njih. Spomnili ste nas, da moramo vzeti lastno življenje v svoje roke in na njega gledati z nasmehom. Še naprej vam želim veliko poslovnega uspeha in vse dobro
Alojz Velički
ravnatelj, OŠ Dušana Flisa Hoče
Pozdravljeni, odzivi na predavanje “Prijazno je biti prijazen” so odlični in nad pričakovanji. Predavateljica je s svojo energijo in barvito retoriko navdušila udeležence iz vseh poklicnih skupin. Prepoznali smo, da je osnovna veščina komunikacije zelo preprosta in zanjo potrebujemo minimalni napor – nasmeh. Ponovno smo prepoznali, da smo za svoje ravnanje odgovorni predvsem sami in, da od sogovornikov lahko pričakujemo le toliko kot smo v odnos vložili. Zaradi izjemne dinamike predavateljice in zanimive vsebine bi lahko predavanje trajalo tudi dlje časa. Zagotovo bomo s tovrstnimi predavanji še nadaljevali. Želimo vam veliko poslovnega uspeha in vse dobro.
Simona Svetina Apat
vodja kadrovske in splošne službe, SB Slovenj Gradec
Predavanje Prijazno je biti prijazen je bilo zadetek v polno. Predavanje je polno pozitivizma, razgalja naše stereotipe in navade, ki nam v veliki meri otežujejo delovanje, tako v kolektivih, kot v privatnem življenju. S predavanja smo odšli optimistični in z mislijo, da so naši dobri odnosi nekaj, kar nas povezuje in omogoča boljši svet.
Alen Krajnc
ravnatelj, OŠ Jarenina
Draga Polona, lepo pozdravljeni. V imenu zaposlenih v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem se vam zahvaljujemo za nepozabno izpeljano predavanje Prijazno je biti prijazen. Vsebina ste podali na način, da ste 90 minut predavanja poslušalce obdržali skoncentrirane in sposobne poslušati do konca. In lahko bi celo še trajalo… prav tako bi vsak poslušal še enkrat in še enkrat. Kar pove vse! Prodorno, vsakdanje, sproščeno, zanimivo, uporabno, človeško in zelo prijazno. Rees hvala.
Darja Hermonko, dipl.m.s., mag. zdr.-soc.manag
vodja patronažne službe, ZD Ravne