“Kako so pa na ORL-ju v Mariboru vsi prijazni!” – Kako ocenjujemo prijaznost?

Prijaznost polona požgan

“Kako so pa na ORL-ju v Mariboru vsi prijazni!”

Besede, ki jih je včeraj izgovorila ena izmed mojih strank, ko je prišla, naravnost iz pregleda, na kavo v mojo pisarno.

“Kdo je bil prijazen?” sem vprašala.

“Sestra, ki mi je izpirala ušesa,” je odgovorila.

Nauk: moja klientka je srečala ENO osebo. Zanjo je poskrbela ENA medicinska sestra. Rezultat njenega razmišljanja pa je, da so na tem oddelku VSI prijazni.

Ja, prijaznost oddelka, bolnišnice, doma za ostarele, zdravstvenega doma, prijaznost kateregakoli podjetja, ocenjujemo po stiku z ENIM človekom.

Če je ta oseba prijazna, rečemo, da so VSI prijazni. Če je ta ena oseba sitna/neprijazna/zoprna/zadirčna, rečemo, da so VSI sitni/neprijazni/zoprni/zadirčni.

Vseh ljudi seveda ne moremo spremeniti. V vsakem podjetju obstaja vsaj 10 odstotkov takih, ki jim nič ne pomaga. Ki so vselej žrtve ali mučeniki.

Pa vendar… pomembno je zdravo jedro. Pomembno je, da je glavnina zaposlenih prijazna. Tudi in zato, ker je obnašanje nalezljivo.

Zato vas vabim, da za svoje zaposlene organizirate predavanje, ki jih bo vzpodbudilo k čim bolj pozitivni komunikaciji in k pozitivnemu razmišljanju. Ki jih bo spomnilo na to, da niso težki časi, ki jih živimo, temveč pogosto prav odnosi, ki jih s komunikacijo ustvarjamo.

Sama verjamem, da ne moremo biti prijazni z drugimi, če nismo najprej prijazni sami s sabo. Verjamem tudi, da ne moremo na lep način komunicirati z drugimi, če najprej na lep način ne komuniciramo s sabo.

Zato dovolite, da vas spomnim tudi na to, kako nepogrešljivi in pomembni ste.

Več o 90-minutnem motivacijskem predavanju Prijazno je biti Prijazen, ustvarjenem posebej za ekipe in podjetja, ki se zavedajo, da so ljudje njihov največji potencial na povezavi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja