Vodi & Inspiriraj
Spletni tečaj o komunikaciji in odnosih za vodje prihodnosti

Za ženske (lastnice podjetij, direktorice in vodje), ki si želite voditi samozavestno, empatično in učinkovito

0 +
predavanj letno
0 +
poslušateljev predavanj
0 let
javnega nastopanja
0 +
tečajnic v spletnem programu

Ali si vedela, da je glavni vzrok, zaradi katerega ljudje zapuščajo podjetja, najpogosteje (slab) način vodenja?

Način vodenja, ki povzroča slabe odnose med zaposlenimi, občutke pomanjkanja avtonomije v ekipi, zmanjšano zaupanje do vodje in “odklopljene” ljudi, ki se ne počutijo direktno odgovorni za uspeh (ali neuspeh) podjetja.

Razumljivo je, da si zaposleni v takšnih situacijah prej ali slej želijo iti na boljše, pa četudi so bili mogoče v začetku navdušeni nad delom v tem podjetju, vizijo vodstva in družbo sodelavcev…

V celem procesu odhajanja in iskanja novih članov ekipe je na strani podjetja zapravljenega ogromno časa, energije ter nenazadnje tudi denarja.

Takšni odhodi prav tako izjemno negativno vplivajo na splošno počutje in kulturo v podjetju ter ugled podjetja in vodstva, včasih celo do nepopravljive mere.

Vse to so simptomi zastarelega načina vodenja, ki ne rezonira več s sodobnimi zaposlenimi ter njihovim odnosom do dela in življenja

Časi, ko smo ljudje sledili vodjem zaradi njihovega naziva, velike pisarne, dragega avta ali vez, so mimo.

Časi, ko je nekdo postal vodja in je zaradi tega avtomatsko prejemal spoštovanje in naklonjenost zaposlenih, so mimo.

Vstopili smo v novo obdobje, ko se je situacija obrnila na glavo  dober, sodoben vodja mora najprej biti dober človek, šele potem strokovnjak.

Najprej mora pridobiti naklonjenost svojih sodelavcev, si zaslužiti spoštovanje, vzpostaviti pristen in človeški odnos ter dokazati svojo vrednost v ekipi – šele nato ga/jo ljudje priznajo kot svojo vodjo.

Hm, precej bolj logično, mar ne? ;)

Če si torej vodja (ali si to želiš postati), je tvoja dolžnost ugotoviti, kako si pridobiti spoštovanje in naklonjenost svoje ekipe, preden od nje pričakuješ, da ti bo slepo sledila.

Nato pa seveda moraš ta odnos ohranjati in ga negovati:

  • Znati motivirati in navduševati ekipo nad projekti in vizijo podjetja,
  • s člani ekipe učinkovito, jasno in prijazno komunicirati
  • podpirati profesionalno rast ter osebni razvoj ekipe,
  • skrbeti za dobre in pozitivne odnose ter vzdušje med ekipo in
  • ob vsem tem zagotoviti, da so plani izvedeni ter cilji doseženi. 

Šele takrat – ko te ekipa sprejme, ti zaupa in te ima za vzgled – bo vaš ekosistem deloval kot dobro namazan stroj.

Takšno vodenje – vodenje prihodnosti – zahteva en poseben šopek komunikacijskih veščin in osebnostnih lastnosti

Zato sem se po več kot desetletju dela z ženskami na področju njihove komunikacije odločila, da ustvarim poseben tečaj, namenjen izključno ženskam – vodjam.

Ženske se namreč pri vodenju ukvarjamo z med sabo zelo podobnimi izzivi, vezanimi na naša prepričanja, navade in različne vloge, v katere smo v življenju postavljene.

Hkrati pa v sebi nosimo lastnosti, ki so izjemno pomembne in koristne za sodoben način vodenja, ki ustreza večini zaposlenih in vodi v največji poslovni uspeh.

Vse to sem združila v eno izobraževanje, ki ti bo pomagalo postati boljša vodja – vodja prihodnosti, ki si posluh in spoštovanje svoje ekipe zasluži, ne pa zahteva.

Program tečaja Vodi & Inspiriraj

Tečaj sestavlja 6 tedenskih sklopov. Vsak sklop vsebuje predposneto lekcijo, do katere dobiš dostop vsak torek.

Najpomembnejšim sklopom pa bomo ob četrtkih namenile tudi Zoom srečanje v živo z možnostjo postavljanja vprašanj o bolj konkretnih situacijah in izzivih.

1. Teden: Formiranje osnov vodenja

Ta teden ti zagotovi trdne temelje za razvoj učinkovitih vodstvenih veščin, ki bodo obogatile tako tvojo profesionalno, kot tvojo osebno rast:

BONUS POSNETEK TEDNA: Self-love za vodje

2. Teden: Vodenje v prihodnosti

Dozdajšnji tipi in načini vodenja neizogibno izumirajo. Svet se spreminja, z njim pa tudi ljudje oz. naši zaposleni.

BONUS POSNETEK TEDNA: Osebni arhetipi

Odkrij univerzalne vzorce obnašanja in posledično komunikacije, ki ti razjasnijo marsikatera “siva polja” v odnosih. Prepoznaj vzorce in prepričanja pri sebi in pri svojih zaposlenih.

3. Teden: Teden za implementacijo

Teden za implementacijo je namenjen vdihu in izdihu med lekcijami, debatami in predavanji.

Namenjen je tebi, da si oddahneš, umiriš misli, urediš zapiske, morda predelaš tiste lekcije, s katerimi zaostajaš, ali ponovno poslušaš del lekcije, ki te zanima.

Prav tako je to čas, da zbereš še kakršnakoli vprašanja, dvome ali izzive pri osvajanju novih veščin – ter mi jih sporočiš v četrtek, ko se dobimo na Zoomu, da jih lahko razrešimo.

4. Teden: Komunikacija za vodje prihodnosti

Dober vodja je tisti, ki zna dobro komunicirati, zato se bomo v tem tednu posvetile pomembnim temam:

BONUS POSNETEK TEDNA: Organizacija časa za vodje

Če vodja ne zna organizirati sebe, ne more organizirati drugih, zato bomo govorile o koledarjih, seznamih, tatovih časa, sistemih za načrtovanje in organizacijo in vsem ostalem, kar ti bo pomagalo do boljše učinkovitosti.

5. Teden: Ideje, metode in orodja

Ta teden bo izjemno praktičen, saj bomo predelale pomembne vodenjske veščine ter kako jih izpeljati na sodoben, empatičen, a učinkovit način:

6. Teden: Q & A teden

V tem tednu predposnetih lekcij ni, ampak se v četrtek ob 19. uri dobimo na zaključnem Q&A Zoom srečanju, kjer bomo predebatirale še zadnje nejasnosti, odprta vprašanja ali dvome.

Med programom boš pridobila znanje, veščine in “Aha!” momente, s katerimi boš lahko:

Program je zasnovan tako, da ti ne le poda teoretično znanje, ampak ti omogoči tudi praktične veščine in vpoglede, s katerimi boš lahko svoje novo znanje takoj uporabila in tako postala bolj učinkovita vodja.

Znotraj zaprte FB skupine boš dobila neprecenljivo pomoč coachinje in drugih udeleženk, ki so morda izzive, s katerimi se srečuješ trenutno, že prebrodile.

Prejšnje udeleženke programa potrjujejo, da smo skupaj dosegle resnično osupljive premike

Brez pretiravanja lahko rečem, da je prijava v Polonin tečaj Vodi & Inspiriraj spremenila moje življenje vodje. Čisto tako, kot v risanki, se je nad mano zasvetila žarnica. :) O veliko temah, dvomih, izzivih, o katerih govori Polona, sem namreč redno razmišljala sama, in naenkrat sem začutila, da je vse padlo na svoje mesto. Zdaj mi je še veliko bolj jasno, po kakšni poti želim kot vodja stopati. Hvala Poloni in njeni ekipi, sedaj se me ne boste več kar tako zlahka znebili! :)
Polona Ambrožič Bombek
Direktorica, Ordinacija idej, d. o. o.
Sodelovanje na tečaju »Vodi & Inspiriraj« je bilo zame velika izkušnja. Prvič sem bila udeleženka takšnega tečaja in moram priznati, da je bilo le-to izvedeno odlično, zanimivo, dinamično in kakovostno. Teme so bile predstavljene na razumljiv način in podkrepljene z vsakdanjimi praktičnimi primeri, s pomočjo katerih lažje razumeš naloge in izzive, s katerimi se srečujejo vodje. Polona, hvala za to izkušnjo!
Zdravo. Danes sem se končno pregrizla do konca lekcij. Zelo so všečne in uporabne, s pridihom humorja. Med drugim sem prosila za podaljšanje roka, ker sem večino zapisala in formirala lep zvezcic (po navodilih 😉). Polona, iskrena hvala za pomembne smernice, ki mi prihajajo zelo prav. Pa kmalu na snidenje. Lepo poletje želim.
Sodelovanje v Vodi & Inspiriraj je bilo krasen navdih za nadaljnje delo z ljudmi. Aktualne vsebine, kombinacija individualnega in skupinskega dela. Prava kombinacija v naprej pripravljenih posnetkov in dela v živo. Impresionirali so me krasni gostje in članice, ki so odprto delile svoje izkušnje in izzive pri vodenju… Vse predano je bilo prežeto s krasno energijo in znanjem Polone. Zagotovo nadaljujem z novimi vsebinami, ko bodo na voljo. Polonine izkušnje in znanje bi lahko vodjem predpisovali na recept :). Toplo priporočam.
Simona Bratina
Podjetnica
S tečajem sem bila zelo zadovoljna, zelo uporabne vsebine, informacije in napotki za vodenje, komunikacijo in delovanje tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Vsekakor priporočam!
Polona me je z lahkoto prepričala v to, da je skrb vodje za zaposlene in vlaganje v odnose najboljša naložba za uspešno delo in trajni generator zadovoljstva na delovnem mestu. Podala nam je konkretna navodila, strokovno podlago za to, številne primere iz prakse in vse to začinila z ženskostjo. To je vsekakor tečaj, ki ga želiš nadaljevati v redna srečanja s Polono.
Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med.
Zasebna otroška in šolska ambulanta, Mojca Ivankovič Kacjan

Pri vpisu v tečaj dobiš 3 darila, ki ti bodo pomagala na tej poti profesionalnega in osebnega razvoja:

BONUS 1:

Video izvleček najbolj prodajanega predavanja Prijazno je biti Prijazen, 42 minut
(vrednost: 370€)

Predavanje Prijazno je biti prijazen govori o komunikaciji, ki je ključna za ustvarjanje dobrih medosebnih odnosov. Svet, v katerem živimo, namreč ne potrebuje več uspešnih, temveč več prijaznih ljudi. Predavanje je naravnano motivacijsko, vsebuje konkretne nasvete za boljšo komunikacijo s sabo in z drugimi.

BONUS 2:

Moja knjiga Govori&Inspiriraj
(vrednost: 28€)

Knjiga je rezultat mojih uspešnih in razprodanih predavanj o komunikaciji, ki jo vodimo sami s sabo, in o tisti, ki jo vodimo z drugimi. Knjiga je namenjena vsem tistim, ki si želite komunicirati bolj avtentično, bolj pogumno in bolj suvereno. Vsak ima namreč fizični glas, nima pa vsak glasu, ki se sliši.

100% garancija na zadovoljstvo

100% garancija na zadovoljstvo

Do sedaj so bile s programom Vodi & Inspiriraj vse tečajnice izjemno zadovoljne.

Če se pa vseeno zgodi, da program predelaš v celoti in kljub temu z njim nisi zadovoljna, se med njim ne naučiš ničesar novega in ugotoviš, da ti ni koristil – ne skrbi. To preprosto sporoči v roku 30 dni od poteka programa, preko e-maila na info@retorik.si, in polna kupnina bo vrnjena na tvoj TRR.

Pridruži se programu
Vodi & Inspiriraj že danes:

Cena programa v sklopu meseca žensk: 747€ + DDV

Pogosta vprašanja

#1 Ali bom imela čas za to?

Ne vem. Odvisno od tebe, tvoje motivacije, tvoje želje po tem, da postaneš boljša oseba, boljša vodja. Kot tvoja bodoča coachinja ti lahko zagotovim zgolj, da bom dala vse od sebe, da boš od tečaja čim več odnesla. Tudi sama časovnica je zastavljena tako, da gre čim bolj “na roko” preveč zaposlenim in obremenjenim ženskam. Ostalo je na tebi.

Če zares čutiš, da želiš spremembo, potem moraš določene stvari začeti delati drugače, kot si jih do sedaj. Če boš počela ene in iste stvari, na en in isti način, boš dobivala vselej ene in iste rezultate. Udeležba na tečaju Vodi & Inspiriraj ti bo pokazala nove poti in nove možnosti v komunikaciji in odnosih.

#2 Kaj se zgodi, če s programom nisem zadovoljna?

Čeprav do sedaj nisem imela takšne izkušnje, razumem, da lahko pride tudi do takega primera. Ne skrbi – če program predelaš v celoti in potem ugotoviš, da se nisi naučila nič novega oz. ti program ni koristil, to v roku 30 dni od poteka programa preprosto sporoči na e-mail info@retorik.si in tvoja kupnina za delavnico bo vrnjena na tvoj TRR.

#3 Kaj pa, če imam še kakšno vprašanje?

Vsako vprašanje je dobrodošlo in mi ga lahko pošlješ preko e-maila na info@retorik.si – potrudila se ti bom odgovoriti čim hitreje :)