Vodi & Inspiriraj

s Polono Požgan

ON-LINE TEČAJ O KOMUNIKACIJI VODIJ IN ODNOSIH NA DELOVNEM MESTU

Samo za ženske – lastnice podjetij, direktorice in vodje

Draga ženska, vodja.

Vem. Ženske se pri svojem delu pogosto ukvarjamo z izzivi, ki nam povzročajo negativne misli in slabe občutke. 

Te misli in ti občutki vodijo do slabše samopodobe, nižje samozavesti in samo-izpraševanja, če smo dovolj dobre, dovolj odločne, dovolj sposobne in usposobljene za to, da vodimo. 

Vodenje ne pomeni, da še naprej opravljaš tisto delo in še več tistega dela, ki si ga opravljala, preden si postala vodja. Vodenje pomeni, da vodiš ljudi. In za to, da jih dobro vodiš, potrebuješ znanje – tako o komunikaciji, kot o vodenju. 

Torej:

 • Želiš komunicirati bolj samozavestno
 • Izboljšati svojo samopodobo?
 • Postavljati meje?
 • Na odločen, pa hkrati prijazen način, podajati navodila, usmeritve in povratne informacije?
 • Želiš spoznati, katere lastnosti ima dobra vodja in kam gre vodenje v prihodnosti?
 • Želiš motivirati svoje zaposlene, da bodo raje prihajali v službo in bolje opravljali svoje delo?

Prevzemanje odgovornosti za to, da si vodja, je prvi korak k temu, da postaneš boljša vodja. 

Po več kot desetletju dela z ženskami na področju njihove komunikacije, sem se odločila, da ustvarim poseben, 8-tedenski tečaj, namenjen izključno ženskam – vodjam. 

Opažam namreč, da se ženske pri vodenju ukvarjamo z zelo podobnimi izzivi, vezanimi na naše vzorce, prepričanja, navade in različne vloge, v katere smo v življenju postavljene. Vsaka od teh vlog zahteva svojo komunikacijo, pri čemer je najbolj pomembna komunikacija prav tista, ki jo same s sabo vodimo v svojih glavah. 

Da boste bolj zaupale vase, v svoje znanje in svoje sposobnosti, vas vabim na osem tedenski on-line tečaj Vodi & Inspiriraj, namenjen izključno ženskam – vodjam. 

Kaj boste s tečajem pridobile?

 1. Znanje o vodenju in komunikaciji vodij,
 2.  izboljšano samopodobo,
 3.  večjo samozavest,
 4.  boljši občutek pri vsakodnevnem delu z ljudmi,
 5.  scenarij/načrt za vodenje učinkovitih sestankov,
 6.  znanje o delegiranju, 
 7.  znanje o dajanju povratnih informacij (in to znanje boste lahko prenesle tudi na svoje ekipe), 
 8.  ideje za vsakodnevno motivacijo zaposlenih, 
 9.  metode za večanje odgovornosti zaposlenih,
 10. znanje o sreči na delovnem mestu, ki je osnova za vodenje v prihodnosti.

Pridobile boste tudi zavedanje, da pri svojih izzivih in pomislekih niste same, saj se, na področju vodenja, s podobnimi problemi srečujemo številne ženske – vodje. 

Znotraj zaprte FB skupine boste dobile neprecenljivo pomoč Polone in drugih udeleženk, ki so morda izzive, s katerimi se srečuješ trenutno, že prebrodile. 

Program

Vse lekcije, vključno z Zoom posnetki, si je mogoče ogledati kadarkoli. Dostop do vseh materialov vam ostane še mesec dni po zaključku tečaja.

1. teden

Formiranje osnov vodenja
(Delovna sreča, zadovoljstvo ob delu, uvajanje sprememb na področju vodenja, komunikacije in odnosov)

ZOOM SREČANJE

2. teden

 Kako pomemben je za vodjo “Self love”?

3. teden

Vodenje v prihodnosti
(Odgovornost vodje, prepričanja vodje, komunikacija čustev, delo s timom)

ZOOM SREČANJE

4. teden

Ženski arhetipi, povezani z vodenjem

5. teden

Teden za integracijo

Q&A, Zoom s strokovnjakom s posebnega področja iz poslovnega sveta

6. teden

Komunikacija vodij
(Jasnost, odločnost, mirnost, samozavest, motivacija in avtentičnost)

ZOOM SREČANJE

7. teden

Organizacija časa

8. teden

Ideje, metode in orodja za delo s timom
(Sestanki, delegiranja, neformalna srečanja, pohvale in graje, kvalitetne povratne informacije, prenos informacij, učenje na napakah in sprejemanje napak)

ZOOM SREČANJE

In zdaj odgovor na najpogosteje zastavljeno vprašanje:

“Ali bom jaz imela čas za to?” 

 

Ne vem. Odvisno od tebe, tvoje motivacije, tvoje želje po tem, da postaneš boljša oseba, boljša vodja. Kot tvoja bodoča coachinja ti lahko zagotovim zgolj, da bom dala vse od sebe, da boš od tečaja čim več odnesla. Tudi sama časovnica je zastavljena tako, da gre čim bolj “na roko” preveč zaposlenim in obremenjenim ženskam. Ostalo je na tebi. 

Če zares čutiš, da želiš spremembo, potem moraš začeti določene stvari delati drugače, kot si jih do sedaj. Če boš počela ene in iste stvari, na en in isti način, boš dobivala vselej ene in iste rezultate. Udeležba na tečaju Vodi&Inspiriraj ti bo pokazala nove poti in nove možnosti v komunikaciji in odnosih. 

Začetek tečaja: 24. oktober

Cena: 997 € + DDV

Možnost tudi plačila na dva obroka – prosim kontaktirajte tilen@retorik.si.

Najpomembnejši vzrok, zaradi katerega ljudje zapuščajo podjetja, je način vodenja. 

Učinki slabega vodenja se odražajo v slabih odnosih, v odsotnosti avtonomije, v odsotnosti zaupanja, v povečanem strahu zaposlenih. 

To vodi v zmanjšanje motivacije, povečan stres, manjšo zbranost in posledično v slabše opravljeno delo.

Mnenja udeleženk tečaja

Brez pretiravanja lahko rečem, da je prijava v Polonin tečaj Vodi & Inspiriraj spremenila moje življenje vodje. Čisto tako, kot v risanki, se je nad mano zasvetila žarnica. :) O veliko temah, dvomih, izzivih, o katerih govori Polona, sem namreč redno razmišljala sama, in naenkrat sem začutila, da je vse padlo na svoje mesto. Zdaj mi je še veliko bolj jasno, po kakšni poti želim kot vodja stopati. Hvala Poloni in njeni ekipi, sedaj se me ne boste več kar tako zlahka znebili! :)
Polona Ambrožič Bombek
Direktorica, Ordinacija idej, d. o. o.
Sodelovanje na tečaju »Vodi & Inspiriraj« je bilo zame velika izkušnja. Prvič sem bila udeleženka takšnega tečaja in moram priznati, da je bilo le-to izvedeno odlično, zanimivo, dinamično in kakovostno. Teme so bile predstavljene na razumljiv način in podkrepljene z vsakdanjimi praktičnimi primeri, s pomočjo katerih lažje razumeš naloge in izzive, s katerimi se srečujejo vodje. Polona, hvala za to izkušnjo!
Zdravo. Danes sem se končno pregrizla do konca lekcij. Zelo so všečne in uporabne, s pridihom humorja. Med drugim sem prosila za podaljšanje roka, ker sem večino zapisala in formirala lep zvezcic (po navodilih 😉). Polona, iskrena hvala za pomembne smernice, ki mi prihajajo zelo prav. Pa kmalu na snidenje. Lepo poletje želim.
Sodelovanje v Vodi & Inspiriraj je bilo krasen navdih za nadaljnje delo z ljudmi. Aktualne vsebine, kombinacija individualnega in skupinskega dela. Prava kombinacija v naprej pripravljenih posnetkov in dela v živo. Impresionirali so me krasni gostje in članice, ki so odprto delile svoje izkušnje in izzive pri vodenju… Vse predano je bilo prežeto s krasno energijo in znanjem Polone. Zagotovo nadaljujem z novimi vsebinami, ko bodo na voljo. Polonine izkušnje in znanje bi lahko vodjem predpisovali na recept :). Toplo priporočam. Zdaj mi je še veliko bolj jasno, po kakšni poti želim kot vodja stopati. Hvala Poloni in njeni ekipi, sedaj se me ne boste več kar tako zlahka znebili! :)
Simona Bratina
Podjetnica
S tečajem sem bila zelo zadovoljna, zelo uporabne vsebine, informacije in napotki za vodenje, komunikacijo in delovanje tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Vsekakor priporočam!
Polona me je z lahkoto prepričala v to, da je skrb vodje za zaposlene in vlaganje v odnose najboljša naložba za uspešno delo in trajni generator zadovoljstva na delovnem mestu. Podala nam je konkretna navodila, strokovno podlago za to, številne primere iz prakse in vse to začinila z ženskostjo. To je vsekakor tečaj, ki ga želiš nadaljevati v redna srečanja s Polono.
Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med.
Zasebna otroška in šolska ambulanta, Mojca Ivankovič Kacjan

Začetek tečaja: 24. oktober

Cena: 997 € + DDV

Možnost tudi plačila na dva obroka – prosim kontaktirajte tilen@retorik.si.