Vodi & Inspiriraj

s Polono Požgan

ON-LINE TEČAJ O KOMUNIKACIJI VODIJ IN ODNOSIH NA DELOVNEM MESTU

Samo za ženske – lastnice podjetij, direktorice in vodje

Po več kot desetletju dela z ženskami na področju njihove komunikacije sem se odločila, da ustvarim poseben, enomesečni tečaj, izključno za ženske – vodje. Opažam namreč, da se ženske pri vodenju ukvarjamo z zelo podobnimi izzivi, povezanimi predvsem z našimi vzorci, prepričanji, navadami in različnimi vlogami, v katere smo v življenju postavljene. Vsaka od teh vlog zahteva svojo komunikacijo, pri čemer je najbolj pomembna komunikacija prav tista, ki jo same s sabo vodimo v svojih glavah. Ženske se večkrat soočamo s slabo samopodobo in posledično s pomanjkanjem samozavesti, izzive nam povzroča postavljanje lastnih mej in izgovarjanje najkrajše, pa hkrati ene najbolj pomembnih besed: “Ne.

Ko stopiš iz cone udobja, postaneš produktivna. Udobje ubija produktivnost. Ko smo v coni udobja, smo senca tega, kar bi lahko bili. Izven naše cone udobja je namreč prostor, kjer se dogaja čarovnija. Problem je, ker ljudje po naravi nimamo radi sprememb. Zato jih kar 98% ostaja v coni udobja in samo 2% sledita svojim sanjam. Da boste še bolj zaupale vase, v svoje znanje in svoje sposobnosti, vas vabim na enomesečni on-line tečaj Vodi & Inspiriraj, namenjen samo ženskam, voditeljicam. Enomesečni on-line tečaj je namenjen izključno ženskam – lastnicam podjetij, direktoricam in voditeljicam.

Pričetek: 9. oktober

Cena: 997 € + DDV

Možnost tudi plačila na dva obroka – prosim kontaktirajte tilen@retorik.si.

Najpomembnejši vzrok, zaradi katerega ljudje zapuščajo podjetja, je način vodenja. Učinki slabega vodenja se odražajo v slabih odnosih, v odsotnosti avtonomije, v odsotnosti zaupanja, v povečanem strahu zaposlenih. Vse to vodi v zmanjšanje motivacije, v veliko stresa, v manjšo zbranost.

Program

Vse lekcije, vključno z Zoom posnetki, si je mogoče ogledati kadarkoli. Dostop do vseh materialov vam ostane še mesec dni po zaključku tečaja.

1. teden

Formiranje osnov vodenja
(Delovna sreča, zadovoljstvo ob delu, uvajanje sprememb na področju vodenja, komunikacije in odnosov)

2. teden

 Kako pomemben je za vodjo “Self love”?

3. teden

Vodenje v prihodnosti
(Odgovornost vodje, prepričanja vodje, komunikacija čustev, delo s timom)

4. teden

Ženski arhetipi, povezani z vodenjem

5. teden

Teden za integracijo

Q&A, Zoom s strokovnjakom s posebnega področja iz poslovnega sveta

6. teden

Komunikacija vodij
(Jasnost, odločnost, mirnost, samozavest, motivacija in avtentičnost)

7. teden

Organizacija časa

8. teden

Ideje, metode in orodja za delo s timom
(Sestanki, delegiranja, neformalna srečanja, pohvale in graje, kvalitetne povratne informacije, prenos informacij, učenje na napakah in sprejemanje napak)

Pričetek: 9. oktober

Cena: 997 € + DDV

Možnost tudi plačila na dva obroka – prosim kontaktirajte tilen@retorik.si.

Ljudje nismo človeški viri.

Ljudje smo bitja s čustvi, svojim življenjem, razmišljanji.

Brez pretiravanja lahko rečem, da je prijava v Polonin tečaj Vodi & Inspiriraj spremenila moje življenje vodje. Čisto tako, kot v risanki, se je nad mano zasvetila žarnica. :) O veliko temah, dvomih, izzivih, o katerih govori Polona, sem namreč redno razmišljala sama, in naenkrat sem začutila, da je vse padlo na svoje mesto. Zdaj mi je še veliko bolj jasno, po kakšni poti želim kot vodja stopati. Hvala Poloni in njeni ekipi, sedaj se me ne boste več kar tako zlahka znebili! :)
Polona Ambrožič Bombek
Direktorica, Ordinacija idej, d. o. o.
Sodelovanje na tečaju »Vodi & Inspiriraj« je bilo zame velika izkušnja. Prvič sem bila udeleženka takšnega tečaja in moram priznati, da je bilo le-to izvedeno odlično, zanimivo, dinamično in kakovostno. Teme so bile predstavljene na razumljiv način in podkrepljene z vsakdanjimi praktičnimi primeri, s pomočjo katerih lažje razumeš naloge in izzive, s katerimi se srečujejo vodje. Polona, hvala za to izkušnjo!
Zdravo. Danes sem se končno pregrizla do konca lekcij. Zelo so všečne in uporabne, s pridihom humorja. Med drugim sem prosila za podaljšanje roka, ker sem večino zapisala in formirala lep zvezcic (po navodilih 😉). Polona, iskrena hvala za pomembne smernice, ki mi prihajajo zelo prav. Pa kmalu na snidenje. Lepo poletje želim.
Sodelovanje v Vodi & Inspiriraj je bilo krasen navdih za nadaljnje delo z ljudmi. Aktualne vsebine, kombinacija individualnega in skupinskega dela. Prava kombinacija v naprej pripravljenih posnetkov in dela v živo. Impresionirali so me krasni gostje in članice, ki so odprto delile svoje izkušnje in izzive pri vodenju… Vse predano je bilo prežeto s krasno energijo in znanjem Polone. Zagotovo nadaljujem z novimi vsebinami, ko bodo na voljo. Polonine izkušnje in znanje bi lahko vodjem predpisovali na recept :). Toplo priporočam. Zdaj mi je še veliko bolj jasno, po kakšni poti želim kot vodja stopati. Hvala Poloni in njeni ekipi, sedaj se me ne boste več kar tako zlahka znebili! :)
Simona Bratina
Podjetnica
S tečajem sem bila zelo zadovoljna, zelo uporabne vsebine, informacije in napotki za vodenje, komunikacijo in delovanje tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Vsekakor priporočam!
Polona me je z lahkoto prepričala v to, da je skrb vodje za zaposlene in vlaganje v odnose najboljša naložba za uspešno delo in trajni generator zadovoljstva na delovnem mestu. Podala nam je konkretna navodila, strokovno podlago za to, številne primere iz prakse in vse to začinila z ženskostjo. To je vsekakor tečaj, ki ga želiš nadaljevati v redna srečanja s Polono.
Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med.
Zasebna otroška in šolska ambulanta, Mojca Ivankovič Kacjan