Prijazno je biti prijazen

Motivacijsko in inspirativno predavanje

“Prijazno je biti prijazen”

V živo ali on-line.

A veste, da v današnjem poslovnem svetu prijaznost v podjetju ni več opcija, temveč nuja?

Forbes, HBR, McKinsey in Fast Company so si enotni. Korporativno komuniciranje prevečkrat spominja na bojno polje. Podjetja od svojih zaposlenih zahtevajo in pričakujejo poslovne rezultate ne glede na ceno, ki jo le-ti pri tem plačajo.

Prijaznost zaposlenih je pri tem zelo nizko na seznamu prednostnih nalog poslovnežev.

In vendar, največje in najpomembnejše svetovne raziskave na tem področju jasno kažejo, da je prijaznost v podjetju eden ključnih dejavnikov pri:

 • zmanjšanju stresa,

 • boljši komunikaciji,

 • večji lojalnosti zaposlenih in s tem tudi

 • uspešnosti podjetja.

Moje poslanstvo je ljudem povedati, naj uporabijo svoj nasmeh, da spremenijo svet, in naj ne dovolijo, da svet spremeni njihov nasmeh!

(NE)NASMEH IN (NE)PRIJAZNOST STA ODRAZ NAŠEGA NOTRANJEGA SVETA, POVEZANEGA Z VOLJO DO ŽIVLJENJA IN VSEGA LEPEGA, KAR NAM JE DANO.

In številne lepe reči, predvsem v obliki odnosov, ki jih gojimo, so nam lahko dane tudi v izzivov polnih časih, ki smo jim priča. Žal je prepogosto tako, da znamo opaziti tisto, česar nimamo in ne biti hvaležni za to, kar imamo.

ZARADI VSEGA TEGA SEM USTVARILA PREDAVANJE “PRIJAZNO JE BITI PRIJAZEN”.

Skozi to predavanje želim ljudi spomniti, da so vrednivideni in slišani, da je vredno živetidelati s strastjobiti prijazen, se večkrat nasmejati in ceniti dejstvo, da živimo v prekrasni deželi. Ki bi bila še bolj krasna, če bi bili ljudje v njej bolj prijazni do sebe in drugih in bolj pogumni v komunikaciji do sebe in drugih.

Predavanje je naravnano motivacijsko, vsebuje konkretne nasvete za boljšo komunikacijo s sabo in z drugimi. Izvedeno pa je na sproščen in duhovit način, v določenih delih z elementi stand-up komedije, saj si ljudje vsebine zapomnimo lažje in bolje, če so te prenesene v dobrem in pozitivnem vzdušju.

Ne pozabite: Ljudje raje in bolje delamo v prijaznih podjetjih.

DOTAKNEM SE TEM:

 • Kaj narediti, ko vstanemo na levo nogo?
 • Kako narediti (svoj) svet bolj prijazen?
 • Katero vprašanje bi morali sebi in drugim zastavljati pogosteje?
 • Kako nas vidijo drugi in zakaj se do nas obnašajo tako kot se?
 • Zakaj je naše počutje bistvenega pomena za komunikacijo?
 • Kakšna so prepričanja Slovencev in kako jih preseči?
 • Kako s komunikacijo vplivamo na sočloveka in iz česa so zgrajeni odnosi?

90-minutno predavanje Prijazno je biti prijazen govori o komunikaciji, ki je ključna za ustvarjanje dobrih medosebnih odnosov.

Svet, v katerem živimo, namreč ne potrebuje več uspešnih, temveč več prijaznih ljudi.

MANIFEST “PRIJAZNO JE BITI PRIJAZEN” VAŠEGA PODJETJA.

 
Zaposleni v vašem podjetju na delavnici, ki traja 30 minut, sestavijo 10 točk, vezanih na komunikacijo in odnose v vašem podjetju (odnosi med sodelavci, strankami, poslovnimi partnerji).
 
Vodena delavnica je izhodišče za manifest, ki ga pripravimo, v skladu z vašim CGP-jem, v 10-ih točkah, ki služijo kot vsakodnevni opomnik do bolj prijazne in spoštljive komunikacije.

Življenje nas predstavlja pred take in drugačne preizkušnje. Na nas je, ali bomo jamrali in se postavljali v vlogo žrtve, ali pa si bomo postavili vprašanje, kako naprej in napeli vse moči, da vztrajamo in pridemo do stanja, ko smo sami s seboj zadovoljni.

Pri premagovanju ovir in vztrajanju, sem srečala Polono. Takoj mi je bila všeč njena energija. V programu rEvolucija ženske sem zase dobila ogromno potrditev in novih moči. Ker pa vodim tim 150 zaposlenih, sem želela, da Polono srečajo tudi moje sodelavke in sodelavci in tako se je tudi zgodilo.

Poslušali smo njeno predavanje Prijazno je biti prijazen. Po vsem tem lahko rečem le to, da sem izjemno hvaležna, da sem srečala Polono, ki je izjemna ženska z neverjetno energijo in prezenco, ki ju črpa iz velikega obsega znanja podprtega z osebnimi izkušnjami. Težko je vse opisati z besedami, zato toplo priporočam, saj Polono enostavno moraš slišati!

Predavanje Polone Požgan »Prijazno je biti prijazen« je bilo točno takšno predavanje, kot smo ga pričakovali in še veliko več.

V času, ko so pritiski na posameznika tako veliki, ko so odnosi v družbi tako načeti, ko se porajajo dvomi in pomisleki v to kar dejansko smo, nam je prijeten večer, v družbi tople osebe, s pravim komunikacijskimi pristopi in pozitivno energijo pričaral nepozabno doživetje.

Strokovni delavci velenjskih osnovnih šol, CVIU, šoštanjske šole in glasbene šole smo neznansko uživali v predavanju. Zatorej naj rečem le še – iskrena hvala za polno mero pozitivizma!

Pri organizaciji velikih kongresov in dogodkov je poleg strokovnosti predavatelja, nadvse pomembna tudi energija, ki jo prinese na oder. Polona Požgan je vsekakor ena tistih predavateljic, ki pritegne pozornost poslušalcev, ko teorijo prenese v življenjske primere, s katerimi se lahko poistoveti prav vsak. Na odru je čutiti njeno strast in srčnost, ki se odraža v vsaki njeni besedi in gibu. Stoječe ovacije udeležencev so vsekakor najbolj iskreno priporočilo predavatelja. Polone bomo vedno veseli na naših odrih.
Polona nam je na prijeten, sproščen in zabaven način “odpirala oči” in pomagala do uvida v nekatera naša napačna ravnanja in reakcije v različnih življenjskih situacijah, hkrati pa nam ponudila rešitve v obliki ustreznejših odzivov. Vse s ciljem prijaznejšega in s tem prijetnejšega sodelovanja ter sobivanja tako v službi, kot v zasebnem življenju.
Robert Potočnik
direktor, Trubarjev dom upokojencev
Predavanje Polone Požgan na kongresu Sekcije izvajalcev zdravstvene nege in oskrbe je bilo pravo osveženje. Požganova je s svojo energijo in sproščenostjo ustvarila edinstveno vzdušje. Njena sposobnost, da kompleksne teorije predstavi skozi življenjske primere, je bila ključna za povezovanje z občinstvom. Predavanje je bilo dinamično, polno pristnosti in humorja, ki je slušatelje ne le izobraževalo, ampak tudi medsebojno povezovalo. Polona je z lahkotnostjo in duhovitostjo razkrivala pomembnost ustreznega komuniciranja v vsakdanjem življenju, tako v profesionalnem kot osebnem okolju, in ponudila praktične nasvete za izboljšanje medosebnih odnosov. Njena predstavitev je bila pravi navdih za vse, ki cenijo moč pozitivne komunikacije.
Slavko Bolčevič, mag.jav.upr., dipl.zn.
Predsednik Sekcije izvajalcev zdravstvene nege in oskrbe v socialnem varstvu, Zbornica - Zveza
Prijazno je biti prijazen, pravi Polona Požgan, ampak biti prijazen takrat, ko sogovorec dviguje glas, nas srepeče in prezirljivo nagovarja ali pa nam arogantno oz. pokroviteljsko pove, da se njemu kaj takega ne bi moglo dogajati, je »skorajda« misija nemogoče (»skorajda« pa predavateljica močno poudari). V takih kriznih situacijah, pove Požganova, je naša rešitev umik od sogovorca in dihanje. V nadaljevanju pa »misijo nemogoče« lahko spremenimo v »misijo je mogoče«, če se le odločimo, da bomo odslej do sebe nepreklicno prijazni.

Preberi več...
Bodimo prijazni do sebe, saj je tako malo potrebno, da slabo razpoloženje spremenimo v dobro – le stik s seboj tukaj in zdaj ter dvig ustnic navzgor, v nasmeh. Nasmeh nas nič ne stane, deluje pa vsaj terapevtsko, če ne že čudežno. Če ob tem še dvignemo roki v zrak, tako kot to naredijo zmagovalci in si rečemo »imam se rad«, se do vrha napolnimo s prijaznostjo. Če smo v prvi vrsti prijazni do sebe in imamo radi najprej sebe, to ni egoizem, ampak predpogoj, da prijaznost in radost lahko delimo tudi z drugimi. Osebna prijaznost in radost sta gradnika in vzdrževalca kakovostnih medosebnih odnosov, le-te pa naši možgani vrednotijo kot doživljanje zadovoljstva in sreče. Požganova pravi, da se je ob zadregah in zagatah modro zatekati v humor, saj nas jamranje, pritoževanje in smiljenje samemu sebi, na dolgi rok, zagotovo pripeljejo vsaj do kronične utrujenosti in apatije, v najslabšem primeru pa bomo končali v statistiki, ki prikazuje odstotek Slovencev, ki uživajo antidepresive. Prepričljivost Požganove v glavnem temelji na prikazanih argumentih, dodatno pa predavateljica slušatelje k spreminjanju sebe motivira z odlično retoriko izpovedanih osebnih zgodb, ki si jih slušatelj s pomočjo njenega govora, giba in nebesednega izražanja sproti osmišlja. Ker že takoj na začetku poskrbi za sproščeno ozračje in skozi celotno predavanje dozira humorne vložke, proces učenja pospešeno teče. Po predavanju smo se vzgojitelji in učitelji čustveno in fizično 'napolnjeni' vračali domov, naslednje jutro pa je bil pozdrav »dobro jutro« pri slehernem, ki je vstopil v zbornico, izrečen razločno, s svetlo barvo glasu, z nasmehom in s pogledom, ki je iskal očesni stik s kolegico, kolegom.
Mira Anderlič, pomočnica ravnatelja
OŠ Destrnik – Trnovska vas

Ne morem se odločiti ali je bila to najbolj smešna monokomedija v mojem življenju z nadnaravno karizmatično glavno igralko ali navdihujoče strokovno predavanje z neštetimi življenjskimi nauki v katerih smo se našli prav vsi.

Malce so me od smeha bolele trebušne mišice, ampak je bilo vredno in nepozabno. Toplo priporočam!

Za kraj dogodka smo si izbrali gledališče in res smo bili priča odlični gledališki predstavi v izvedbi Polone Požgan.

Pomembne teme nam je predstavila duhovito in zabavno, celotno predavanje je popestrila s konkretnimi primeri, ki jih je začinila z izvirno igro in zdravim humorjem. Vsi prisotni smo neizmerno uživali, kar je dokazovalo sproščeno vzdušje in spontan smeh od začetka do konca predavanja.

Verjamem, da se je vsakemu izmed nas vtisnila v spomin vsaj ena Polonina misel, ki jo bomo uporabili za boljšo in prijaznejšo komunikacijo s seboj in z drugimi. Hvala za koristno in prijetno druženje.

Predavanje je bilo doživeto, polno resnice in hkrati humorja. Opomnilo nas je na sicer že znane načine poslovne komunikacije, a nas je med seboj še bolj komunikacijsko povezalo. Toplo priporočamo.
Ekipa Ekosen
Ekosen d.o.o.
Polona ni prva, od katere sem slišala osnovni nasvet javnega nastopanja: "Bodi, kar si". Je pa prva, ki sem jo videla to popolnoma prikazati. Naravna, z narečnim besednjakom, z zgodbami iz osebnega življenja. In taka v nekaj kratkih uricah predavanja pusti pečat:.. Morda kanček vesti, da se je spomniš, ko naslednjič spet pohupaš vozniku pred sabo ali sodelavca zjutraj ne sprejmeš z nasmehom. Tudi dolgočasne računovodske kategorije se da razložiti z nasmehom, tudi informacija o višini davčne obveznosti se sliši drugače, če je podana s prijaznim tonom... Res je, prijazno je biti prijazen - do sebe in drugih. In biti moraš, kar si. Saj kaj drugega itak ne moremo biti. Tako preproste misli, da je kar smešno, da potrebujemo seminar, da nam jih nekdo pove... Pa ga vendar potrebujemo. In to ne samo enkrat. Vsekakor priporočam.
Marija Tomc Bunc
Biro Bonus, Računovodsko podjetje

Kako malo je včasih potrebno, da nas nekdo le prijazno spomni na stvari, ki so nam običajno vsem že popolnoma jasne. In le to je gospe Poloni, na predavanju »Prijazno je biti prijazen« več kot odlično uspelo.

S svojo karizmo, sproščenostjo, energičnostjo in s kančkom humorja nas je popolnoma prevzela.

Iz predavanja smo odšli navdahnjeni in hvaležni, da imamo možnost delovati v ekipi, ki spodbuja in krepi dobre medsebojne odnose, kajti to nas dela še boljše.

Predavanje Polone Požgan nas je že v začetku odpeljalo daleč populizma in nas postavilo na realna tla. Polona na dinamičen, antistresen, hudomušen, predvsem pa realističen način prepriča, da se zazreš globoko vase in se zaveš, kako preprosto je včasih le "biti".
Pri nas še kar odzvanjajo besede gospe Polone. ''Zgodovina ne gre nikoli v rikverc, '' se zamislimo, ko odpiramo razprave o medgeneracijski povezanosti. Predavanje nas je navdušilo, mestoma soočilo z realnostmi in dejstvi današnjega časa. Ozavestilo je pomen in nujnost spoštljivega komuniciranja. Predavateljica je znala na prijeten, tudi hudomušen način sporočiti nujnost vlaganja v medosebne odnose in dobro komunikacijo, da bi s tem preprečevali stres. Sporočila je tudi, da je to naloga in odgovornost vseh v organizaciji. Vsebinsko in izvedbeno nas je pritegnila. Sodelavci so rekli: ''Lahko še kdaj.''
Helena Ule
ravnateljica

POVPRAŠEVANJE

Izpolnite spodnji obrazec in v nekaj urah vam bomo posredovali
dodatne informacije o predavanju Polone Požgan.

 

Prijazno je biti prijazen, v živo, 90 minut: 1200 eur + ddv (+ potni stroški)

Prijazno je biti prijazen + Manifest, v živo, 120 minut: 1500 eur + ddv (+ potni stroški)

Prijazno je biti prijazen, on-line, 60 minut: 970 eur + ddv

90-minutno predavanje Prijazno je biti prijazen govori o komunikaciji, ki je ključna za ustvarjanje dobrih medosebnih odnosov.

Svet, v katerem živimo,
namreč ne potrebuje več uspešnih,
temveč več prijaznih ljudi.

Spoštovana gospa Polona, v življenju so dnevi in so dnevi, ki so nekaj posebnega. Po vaši zaslugi, gospa Polona, je to bil eden izmed teh dni. Pričarali ste nam nasmehe na obraz in toplino v srce ob spoznanju, kako malo je potrebno, da smo prijazni in so drugi prijazni z nami. In to je osnova dobre komunikacije – nasmeh in pozitivna energija. To, kar daješ, dobiš tudi nazaj, in ja, zares velja »Prijazno je biti prijazen!« Spoštovana gospa Polona, hvala vam za nova spoznanja in tudi za tista, ki jih imamo v sebi, a prevečkrat pozabimo na njih. Spomnili ste nas, da moramo vzeti lastno življenje v svoje roke in na njega gledati z nasmehom. Še naprej vam želim veliko poslovnega uspeha in vse dobro
Alojz Velički
ravnatelj, OŠ Dušana Flisa Hoče
Pozdravljeni, odzivi na predavanje “Prijazno je biti prijazen” so odlični in nad pričakovanji. Predavateljica je s svojo energijo in barvito retoriko navdušila udeležence iz vseh poklicnih skupin. Prepoznali smo, da je osnovna veščina komunikacije zelo preprosta in zanjo potrebujemo minimalni napor – nasmeh. Ponovno smo prepoznali, da smo za svoje ravnanje odgovorni predvsem sami in, da od sogovornikov lahko pričakujemo le toliko kot smo v odnos vložili. Zaradi izjemne dinamike predavateljice in zanimive vsebine bi lahko predavanje trajalo tudi dlje časa. Zagotovo bomo s tovrstnimi predavanji še nadaljevali. Želimo vam veliko poslovnega uspeha in vse dobro.
Simona Svetina Apat
vodja kadrovske in splošne službe, SB Slovenj Gradec

Predavanje Prijazno je biti prijazen je bilo zadetek v polno.

Predavanje je polno pozitivizma, razgalja naše stereotipe in navade, ki nam v veliki meri otežujejo delovanje, tako v kolektivih, kot v privatnem življenju.

S predavanja smo odšli optimistični in z mislijo, da so naši dobri odnosi nekaj, kar nas povezuje in omogoča boljši svet.

Pozdravljen,
Naši sindikalni zaupniki, ki so bili prisotni na seminarju SZSVS, kjer je predavala Polona, so nad predavanjem bili resnično zelo zelo zelo navdušeni. Če se sliši, da pretiravam, se narobe sliši, ker je z zapisano besedo težko opisati pozitivne odzive, ki smo jih na sindikatu prejeli. Dobila sem celo informacijo, da so nekateri sindikalni zaupniki to predavanje priporočili direktorjem v njihovih zavodih, ker je tako odlično, da bo sigurno pripomoglo k boljši delovni klimi v zavodih.
Še enkrat najlepša hvala za sodelovanje. Z lepimi pozdravi,
Polona Tanšek Aškerc
generalna sekretarka

Naše službeno srečanje zaposlenih z naslovom "Prijazno je biti prijazen" je bilo daleč najboljši uvod v naše delo po počitnicah.

Predavateljica neposredno opozori na pasti in prijetnosti komunikacije, opomni nas, da največ štejemo ljudje in odnosi med nami in vse to in še veliko več vrhunsko predstavi na humoren način in s strokovno podlago.

Poslušalci se smejimo in jokamo hkrati in na koncu si želiš bis. Zagotovo se bomo še srečali, ker je vredno.

Jokali smo vsi. Tisti bolj občutljivi celo večkrat. Od smeha (res je ‘pasalo’) in ob žalostnih opomnikih, kam lahko pripelje neprijazna komunikacija.
A kljub opozorilu, da moramo prijaznost, srečo in veselje do dela vzeti skrajno resno, je predavanje potekalo v zelo sproščenem vzdušju, ki je na trenutke že spominjalo na večer stand-upa.
Še vedno so med nami ljudje, ki so prepričani, da se prijazen enostavno rodiš, ali pa se ne.
Nataša Jeza Kotnik
vodja marketinga. TA Sonček
Gospa Polona Požgan je izvedla delavnico Prijazno je biti prijazen za zasavske podjetnice. Vse udeleženke (ampak res vse) smo bile enostavno navdušene. Najboljše stvari na svetu so preproste in tudi na delavnici so bila nova znanja podana na preprost, a izredno zanimiv način. Vse slišano in videno pa ostane »pri roki« za nadaljnjo vsakdanjo rabo prav zaradi iskrivega in na trenutke humornega podajanja znanja, spoznanj in izkušenj predavateljice. Priporočam vsem (ampak res vsem).
Saša Pegan
svetovalka, OOZ Zagorje ob Savi
Draga Polona, lepo pozdravljeni. V imenu zaposlenih v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem se vam zahvaljujemo za nepozabno izpeljano predavanje Prijazno je biti prijazen. Vsebina ste podali na način, da ste 90 minut predavanja poslušalce obdržali skoncentrirane in sposobne poslušati do konca. In lahko bi celo še trajalo… prav tako bi vsak poslušal še enkrat in še enkrat. Kar pove vse! Prodorno, vsakdanje, sproščeno, zanimivo, uporabno, človeško in zelo prijazno. Rees hvala.
Darja Hermonko, dipl.m.s., mag. zdr.-soc.manag.
vodja patronažne službe, ZD Ravne
Vsi zaposleni, ki so se udeležili predavanja "Prijazno je biti prijazen" so bili navdušeni. Polona je na sproščen, lahkoten način komunicirala z udeleženci predavanja in na njih pustila zelo pozitiven vtis.
Hvala za čudovito izkušnjo.
Mag. Tanja Grošelj, dipl. babica
Koordinatorica za izobraževanje v zdravstveni negi

Predavanje Prijazno je biti prijazen je bilo odlično.

Že takoj na začetku je bilo jasno, da predavateljica obvlada prostor in umetnost komunikacije. Lahko rečem, da je bilo to eno najboljših izvajanj v zadnjih letih. Predvsem je bilo nadvse blagodejno, da predavateljica ni bila »privezana« na svoje tabelske projekcije, ampak je temo izvajala iz glave in iz srca. Z občutkom, sproščeno, iskreno, ustvarjalno, prepričljivo. V bistvu smo prisostvovali – gledališki predstavi.

Ob zaključku predavanja je bilo na obrazih vseh prisotnih opaziti zadovoljstvo. Ali, kot se je izrazila kolegica: To danes, je bil balzam in privilegij.

Na OŠ Cirkovce si lahko samo želimo še več takšnih predavanj. Hvala in čestitke gospe Poloni!

Spoštovani, Še enkrat hvala za čudovito izkušnjo, ki je danes osrednja tema pogovora v bolnišnici. Želim vam prijazen dan in še naprej tako uspešno delo.
Mag. Mira Šavora
koordinatorica za izobraževanje in strokovni razvoj zaposlenih,
Ortopedska bolnišnica Valdoltra

POVPRAŠEVANJE

Pridobite ponudbo za vas in zaposlene v vašem podjetju

Kdo je Polona Požgan?

Polona Požgan je že 22 let medijsko izpostavljena predavateljica komunikacije in retorike, ki na svojih predavanjih s poslušalci na energičen in motivacijski način deli svoje znanje, izkušnje in zgodbe.

Dobršnemu delu javnosti je znana tudi kot radijska moderatorka in televijska voditeljica, v zadnjem letu pa je svoje znanje in izkušnje posreduje tudi preko on-line tečajev, treningov in seminarjev.

Deli s prijateljicami :)