Motivacijsko predavanje: Prijaznost podjetja ocenjujemo po ENEM človeku.

Motivacijsko predavanje

Včeraj popoldan sem klicala nekega gospoda. Želela sem pojasnilo v zvezi z nekim dopisom, ki ga nisem razumela.

Gospod se je na telefon oglasil sitno. Predstavila sem se in povedala, zakaj kličem. Gospod je postal še bolj siten. Ko sem mu zastavila vprašanje in prosila za pojasnilo, me je nahrulil, da sem sprva na drugi strani telefona ostala popolnoma brez besed.

Moja prva reakcija je bila, da bi eksplodirala v telefon in gospoda nahrulila nazaj in potrebovala sem kar nekaj vdihov in izdihov, da sem se zbralain pogovor mirno nadaljevala. V nadaljevanju sem naredila kar nekaj krogov po stanovanju, po hodniku zunaj stanovanja in po stopnišču našega bloka.

Ko sem končala s pogovorov, mi je najprej padlo v glavo, da so v tem podjetju VSI neprijazni. VSI sitni. VSI nestrokovni. In da s temi ljudmi ne želim delati nikoli več.

Vse to sem razmišljala kljub dejstvu, da sem govorila z enim samim človekom.

Prijaznost podjetja ocenjujemo po stiku z eno osebo. Če bo ta oseba prijazna, bomo rekli: “Tam so VSI prijazni.” Če bo ta oseba neprijazna, bomo rekli: “Tam so vsi neprijazni.”

Pomislite… Če greste v trgovino in srečate ENO neprijazno prodajalko… Če se peljete na morje in naletite na ENEGA prijaznega carinika… Če pridete v zdravstveni dom in se pogovarjate z ENO neprijazno sestro… Če greste na roditeljski sestanek in srečate ENO prijazno učiteljico…

Kaj boste rekli, ko pridete domov? – Najverjetneje boste stavek začeli z: “Tam so VSI…”

Poskrbite za OSNOVE znotraj svojega podjetja. Osnove v komunikaciji, v odnosih, v prijaznosti, v spoštljivosti, v dostojanstvu.
Včasih vse navedeno potrebujemo še bolj kot poslovno strategijo. Oziroma vse navedeno potrebujemo zato, da zadano strategijo sploh izpeljemo.

Vabim vas, da za svoje zaposlene organizirate motivacijsko predavanje “Prijazno je biti Prijazen”, kjer jih bom na te osnove, na sproščen in zabaven način, spomnila v samo 90-ih minutah.

> Motivacijsko predavanje Prijazno je biti prijazen 

90-minutno predavanje Prijazno je biti prijazen govori o komunikaciji, ki je ključna za ustvarjanje dobrih medosebnih odnosov. Svet, v katerem živimo, namreč ne potrebuje več uspešnih, temveč več prijaznih ljudi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja