Veste, kje se skriva čarovnija?

Drage Ženske.

Kako se počutite po prvih nekaj dneh, preživetih v letu 2022?

Se še držite novoletnih zaobljub?

Če se, super, čestitam. Če ne, nič hudega. Vsak dan imamo priložnost, da začnemo znova.

Za to, da zgradimo in utrdimo novo navado, je sicer potrebnih 66 dni (zdržati bi torej morale do 7. marca:).

Sama sicer novoletnih zaobljub ne sprejemam ob prelomu leta. Preveč rada imam spremembe in ko se za nekaj odločim, me to kar potegne v vrtinec.

Sem pa ravno te dni razmišljala, da sem od lani do letos v svoje življenje vpeljala kar nekaj novosti:) Če naštejem samo največje:

1. končala sem zakonsko zvezo, v kateri sem stagnirala in ki me je globoko žalostila. Zaradi svoje odločitve sem slišala in doživela cunami obsojajočih besed, ki bodo najbrž za vselej ostale nekje v meni. Posledično sem prišla do pomembnega spoznanja: ni pomembna dolžina zakona, pomembna je njegova kvaliteta. Raje, kot da se hvalimo, da imamo “srebrno”, “zlato” in ne vem kakšno obletnico poroke, se pohvalimo s številom srečnih let, ki smo jih preživeli v dvoje. NI neuspeh končati zakon, ki ne deluje. Neuspeh je vztrajati v agoniji.

2. odselila sem se iz kraja, v katerem sem bila doma 42 let. Danes, ko sem se sprehajala med njivami kraja, kjer živim leto in pol, sem se ustavila, nastavila obraz napol soncu, napol luni, ki se je že kazala na nebu, globoko sem vdihnila in se vprašala, če bo to res kdaj moj dom. Hitro sem si odgovorila, da je dom tam, kjer so ljudje, ki jih imam najraje na svetu.

3. začela sem skrbeti zase. Noro, vam povem, noro! Očitno sem ozdravljeni deloholik. Postala sem kot Španci, ki imajo vsak dan po kosilu siesto! Vsak dan počivam, včasih čez dan celo zadremam! Zame je to kot zmaga na olimpijskih igrah! Naučila sem se poslušati svoje telo. Dejansko ga slišim, poslušam in ubogam. V mojem urniku so fitnes, tenis, čas za sprehode in čas za poležavanje. Delam enkrat manj, kot sem. Popoldnevi so rezervirani za družino. Sicer me včasih še vedno popade panika, v kateri se v mislih bičam, da ne delam dovolj, da nisem dovolj uspešna, dovolj vredna, dovolj dobra mama, ampak… Z vsem tem na hitro opravim.

Veste, kje se skriva čarovnija? Čarovnija srečnega zakona, ko je še čas za njega, srčnega starševstva, ki traja do konca življenja, dela/službe, ki človeka izpopolnjuje in osrečuje, iskrenega prijateljstva, ko sediš v družbi ljudi, ki si jih sam izbral za družino in ti po obrazu teče razmazana maskara, kot posledica nebrzdanega smeha zaradi iskrenih pogovorov? Veste, kje se skriva največja čarovnija – da sprejemaš sama sebe takšno, kot si? Z zavedanjem, da SI dovolj dobra, danes, tukaj in zdaj?

V komunikaciji. Tisti, ki jo sama s sabo vodiš v svoji glavi.

Polona

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja